Téglaházak


Öko

A nagypaneles ház falai 33 cm vastag, CNC technológiával előállított fenyő alapanyagból készülnek, külső hőszigetelését farost táblákkal biztosítjuk. A fal, födém és tető vázszerkezetének közeibe Thermofloc cellulóz szigetelés kerül, így kiváló szigetelését érünk el, a fő szerkezeti rétegekre vonatkozó hőátbocsájtási tényező U=0,15 W/m2*K. A tető előregyártott szeglemezes rácsos tartó vagy CNC vezérlésű géppel megmunkált ácsolt tetőszerkezet. Beton cserép és a rendszer tartozékai, valamint festett horganyzott ereszcsatorna rendszer és kiegészítőik biztosítják az esővíz elvezetését. 3-rétegű üvegezéssel ellátott (Ug=0,5 W/m2*K), nyílászárók minőségi kivitelben készülnek. A külső és belső falfelületek festése fehér színben történik. Laminált belső ajtók kilinccsel 60000 Ft/db értékhatárig, kerámia járólap és csempe 5000 Ft/m2  vagy laminált padló  3000 Ft/mösszegben választhatóak.

A külső és belső teherhordó falak 30 cm vastag csiszolt téglából készülnek. A nyílások fölött elemmagas áthidalókkal. A falak külső hőszigetelése........U=0,18 W/m2*K. A födém esetében eltérünk a vasbeton elemektől, és a könnyűszerkezetes megoldásra fafödémet alkalmazunk, mivel jobban tudjuk szigetelni és hajópadlóval fedjük le, mely szintén járható szintet eredményez. A tető előregyártott szeglemezes rácsos tartó vagy CNC vezérlésű géppel megmunkált ácsolt tetőszerkezet. Beton cserép és a rendszer tartozékai, valamint festett horganyzott ereszcsatorna rendszer és kiegészítőik biztosítják az esővíz elvezetését. 3-rétegű üvegezéssel ellátott (Ug=0,5 W/m2*K), nyílászárók minőségi kivitelben készülnek. A külső és belső falfelületek festése fehér színben történik. Laminált belső ajtók kilinccsel 60000 Ft/db értékhatárig, kerámia járólap és csempe 5000 Ft/m2  vagy laminált padló  3000 Ft/mösszegben választhatóak.

Az épületszerkezet nagyüzemi körülmények között CNC-technológiával pontos méretre gyártott gerendákból épül fel, mely gerenda alkotja a külső és belső teherhordó falakat és födémgerendákat. A tető ácsolt szerkezetű, a födém vagy a tető 30 cm cellulóz szigetelést kap. Beton cserép és a rendszer tartozékai, valamint festett horganyzott ereszcsatorna rendszer és kiegészítőik biztosítják az esővíz elvezetését. 3-rétegű üvegezéssel ellátott (Ug=0,5 W/m2*K), felületkezelt fa nyílászárók minőségi kivitelben készülnek.

Az épületszerkezet nagyüzemi körülmények között CNC-technológiával pontos méretre gyártott kör keresztmetszetű rönkökből épül fel, melyek egyszerre alkotják a külső és belső  falakat és födémszerkezetét. A tető ácsolt szerkezetű, afödém vagy tetősík 30 cm cellulóz szigetelést kap. Beton cserép és a rendszer tartozékai, valamint festett horganyzott ereszcsatorna rendszer és kiegészítőik biztosítják az esővíz elvezetését. A fa nyílászárók minőségi kivitelben készülnek és 3-rétegű üvegezéssel vannak ellátva (Ug=0,5 W/m2*K).

A villany alapszerelés tartalma a helyiségenkénti mennyezeti világítás, minden szobában 1 db kapcsoló és 1 db csatlakozóaljzat, nappaliban 4 db, WIFI-TV kiállás. Alapvető konyhai gépekhez a csatlakozásokat, fürdőszobában 2 db konnektort építünk be. Ezen kívül antenna és telefon bekötése történik. A négyzetméter-ár a lámpatestek árát nem tartalmazza.

Víz-csatorna alapszerelés, minőségi szaniterek (mosdókagyló, kézmosó, zuhanykabin, fürdőkád, wc, bidé), krómozott zuhanyszett és csaptelepek szerelése.

A fűtés 40 cm-es standard magasságú elektromos fűtőpanelekkel történik, mely programozható termosztáttal szabályozható. A fűtőpanelek alacsony beruházási költséggel, a karbantartás mentességével és az energiatakarékos üzemeltetéssel az egyik leggazdaságosságobb fűtésrendszernek tekinthető. A fűtőpanelben egy speciális kerámia fűtőbetét biztosítja a legalacsonyabb energiafelhasználást, melyet elektronikus termosztát vezérel. Ennek köszönhetően pontosan tudjuk a szobák hőfokát beállítani, így nincs fölösleges energiafelvétel. A technológia teljesen hangtalan működést biztosít. A termosztátok programozással vagy a legmodernebb internet alapú távvezérléssel is bővíthetőek. A programozással a házunk fűtését az életvitelünkhöz igazíthatjuk, így jelentős energiamegtakarítást érhetünk el.

A korszerű elektromos kazán tulajdonságainak köszönhetően gazdaságosan és mégis magas hőkomfortot biztosítva, kellemesen fűti otthonát. Kényelem szempontjából a teljesen automatikusan működő, tárolást nem igénylő fűtőanyaggal működő rendszer, mely kémény vagy bármilyen kazánhelyiség építését sem kívánja meg. A klasszikus fűtőrendszereken kívül az elektromos kazán szolgálhat modern fűtési rendszerek (hőszivattyús, napenergiás rendszerek, stb.) tartalékforrásaként is.

A hőszivattyú  egy energiatakarékos berendezés, mely a hagyományos fűtőberendezések helyett (gáz, szén, fa, olaj, villany) fűtésre, hűtésre és melegvíz előállítására használható. A környezetéből hőt von ki, és azt az ismert tüzelőanyagoknál sokkal jobb hatásfokkal, a környezetet kímélve hasznosítja. A Nap környezetünkbe tárolt energiáját - levegő, víz, talaj -, plusz hozzáadott villamos energiát felhasználva, fűtjük az épületeinket. (Az arány kb. 75% környezeti energia + 25% villamos energia.)

A napelem egy olyan eszköz, amely a napfény energiáját közvetlenül villamos energiává alakítja. És mint tudjuk, a napenergia megújuló energiaforrás... A feltételezett 100 m2 hasznos alapterülettel rendelkező ház energiaszükségletéhez méretezett 3 fázisú, 5kW-os polikristályos napelemrendszer telepítését és üzembe helyezését végezzük szakemberek együttműködésével, ferde tetőre rögzíthető tartószerkezettel.

Az árnyékolástechnikai termékek közül a legpraktikusabb megoldás a redőny, mely leginkább alkalmas teljes sötétítésre. Motoros működtetésű  nyílászáró fölé vagy elé építhető alumínium lefutó sínekkel és lamellákkal ellátott redőnyöket kínálunk rovarhálóval egybeépítve. A rovarháló lehet fix keretes, lehúzható rolós, oldalról elhúzható pliszé, és nyíló keretes ajtó megoldás.

A jó hiszegetelésű és légtömör házak légcseréje az egészséges élethez elengedhetetlen. Az ablaknyitással történő szellőztetés nem a legmegfelelőbb megoldás erre a célra. Az egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető készülékek váltott üzemű elszívással és légbevezető funkcióval vannak ellátva. Telepítését olyan helyiségekben javasoljuk, ahol kiegyensúlyozott légcsere szükséges, és az egyes készülékek egymással szinkronizált módon (váltott üzemű elszívással és befúvással) működhetnek.

A jó hiszegetelésű és légtömör házak légcseréje az egészséges élethez elengedhetetlen. Az ablaknyitással történő szellőztetés nem a legmegfelelőbb megoldás erre a célra. Új műszaki megoldásokra lett szükség: a modern, energiatudatos lakóépületekben szabályozott, ellenőrzött hővisszanyerős szellőztető rendszer gondoskodik az egészség megőrzéséhez szükséges légcseréről. A rendszernél a friss levegőt a padlóba, illetve a falazatba fektetett lapos, flexibilis, műanyag légcsatornákon keresztül vezetjük be a lakószobákba (nappaliba, háló- és dolgozószobákba).

A kandalló mai napig hansználatos, nagy hőleadású fűtőberendezés, mely külső burkolatával (kő vagy kerámia) és közvetlen melegével különleges hangulatot teremt otthonunkban. A tűztérben hamuvá váló tűzifa füstje egy bélelt kéményen keresztül távozik a légtérbe.

Minden ház fontos családi színtere a konyha, melynek alaptartozéka a több funkciót magában rejtő beépített konyhabútor. Az elhelyezett bútorelemekkel és azok komfortos használhatóságával kiváló életminőséget teremthetünk meg. A konyha ill. bármely beépített bútor tervezésben nyújt segítséget asztalosmester kollegánk.

Az intelligens épület olyan épület, amely automatikusan, azaz emberi beavatkozás nélkül, vagy csak minimálisan szükséges emberi beavatkozással képes ellátni feladatait. Megkülönböztetünk olyan rendszereket amelyek központi intelligencia, elosztott intelligencia valamint összetett intelligencia használatával működtetik ...

Az Ön és értékei biztonsága érdekében: A vezetékes rendszernél minden mozgás- és nyitásérzékelő, füstérzékelő, sziréna vezetékekkel kapcsolódik a riasztórendszer központhoz, ez segít csökkenteni a téves riasztásokat ...

A külső és belső teherhordó falak 30 cm vastag csiszolt téglából készülnek. A nyílások fölött elemmagas áthidalókkal. A falak külső hőszigetelése........U=0,18 W/m2*K. A födém esetében eltérünk a vasbeton elemektől, és a könnyűszerkezetes megoldásra fafödémet alkalmazunk, mivel jobban tudjuk szigetelni és hajópadlóval fedjük le, mely szintén járható szintet eredményez. A tető előregyártott szeglemezes rácsos tartó vagy CNC vezérlésű géppel megmunkált ácsolt tetőszerkezet, ahol a tetősík 30 cm cellulóz szigetelést kap. A falakat kívülről szigetelve, belülről fóliázva, szerelőlécezve, födémet hajópadlóval burkolva, a tetőt pedig párazáró fóliával lezárva, cserép- és kontralécekkel ellátva adjuk át.

A szerkezetkész kialakítás az épület faszerkezetének (fal-, födém-, és tető) kivitelezését foglalja magában. A teherhordó falak nagyüzemi körülmények között előregyártott fenyő vázszerkezetből (KVH = hossztoldott szerkezeti faelem) épülnek fel, mely bordaváz közeibe Thermofloc cellulóz sziegetelést fújunk. A falak külső hőszigetelését farost táblákkal biztosítjuk. Így a könnyűszerkezetes falak kiváló szigetelését érjük el, U=0,18 W/m2*K. A tető szintén előregyártott szeglemezes rácsos tartó, ahol a tetősík 30 cm cellulóz szigetelést kap. A falakat kívülről szigetelve, belülről fóliázva, szerelőlécezve, födémet hajópadlóval burkolva, a tetőt pedig párazáró fóliával lezárva, cserép- és kontralécekkel ellátva adjuk át.