Külső látványterv
tóparti készház
Párosan épült készház a Fertő-tóra nyíló panorámával

Korszerű készház

gazdaságosan
készház

A házépítéskor felmerülő elvárások négy tényezőre épültek: a készház legyen gazdaságos, energiatakarékos, természetes és egyszerű. Így esett a választás egy egységes, tömbszerű formára, mely alapja egy téglalap, teteje pedig nyeregtetős. A nappali-konyha-étkező egybeépített hármasa, az optimális benapozás miatti déli tájolás és a nagy ablakok kerültek még főszerepbe.

a szerkezet


A környezettudatosság miatt döntött a tulajdonos a könnyűszerkezetes építési forma mellett: kevesebb energiaszükséglet mind az alapanyagoknál, mind az építésnél, a fa vázszerkezetnél megújuló anyag, gyors építkezés és jó hőszigetelés. Egy könnyűszerkezetes faház lelke a jól megtervezett és kivitelezett hőszigetelés és párazárás, melynek a légtömörségét mindig érdemes Blower-Door teszttel ellenőrizni. A váz közötti szigetelőanyagnak a megbízó a cellulózt választotta, s belül két réteg gipszkarton, kívül gipszrost, majd egy 4 cm-es farost hőszigetelő anyag és páraáteresztő vakolat került a ház falaira. 

az energiaszükséglet


Nyílászáróknak háromrétegű üvegezéssel és 0,9 körüli U-értékkel rendelkező műanyag (kívül alumínium) ablakokat választottak. A fűtésnél pályázati forrás támogatásával egy vízteres (azaz központi fűtésre és HMV előállításra is alkalmas) pelletkandalló került megvásárlásra, s így összességében a ház az alacsony energiaszükségletű kategóriába esik bele, a maga évi kb. 60 kWh/m2 energiafelhasználásával.


képgaléria

műszaki tartalom letöltése

alaprajz letöltése

Gerendaházak Magazinban megjelenő cikk letöltése
# # # #