Elbűvölő rönkház

az erdő közepén
rönkház

Gyerekként egy olyan mesebeli házacskáról álmodozik mindenki, ami az erdő közepén áll és árasztja magából a nyugalmat. A négytagú család egy kétszintes házat szeretett volna, s mi a fiatal házaspár elképzeléseit valósággá váltottuk. Alapterülete 50 m2, mely az előítéletekkel szemben egy tágas, kényelmes otthont teremt az épülethez tartozó erkéllyel, garázzsal, pincével és két terasszal.

a finn építészeti stílus


A tulajdonosok azért választották a rönkházat, mert életterüknek egy természetes hangulatú épületet álmodtak. A tipikus finn építészeti stílust a bejárati rész tükrözi. A hátsó, fedett terasz védett kuckót kínál, s a belsővel tökéletes összhangban áll. A rönkház esztétikai látványa mellett a döntésnél nagy szerepet kapott az a tulajdonsága, hogy a fenyőerdők kellemes illatjegyét hordozva nyugalmat áraszt.

az otthon


A belső térben igazi gyermekbarát belsőépítészeti megoldásokkal, ízlésesen kivitelezett rácsos lezárókkal találkozhatunk. A nappali és a konyha egy térben helyezkedik el. A zöld textíliák, könnyű, légies rattanbútorok teszik karakteresebbé a teret. Csigalépcső vezet az emeletre, ahol a hálószoba, gyerekszoba és a fürdő található. A fürdőszobában a csempézésnél a rönkfal elé egy farostlemez előfal került, így a fát közvetlenül nem éri víz, így ez a megoldás védelmet garantál.


képgaléria

műszaki tartalom letöltése

alaprajz letöltése

Gerendaházak Magazinban megjelenő cikk letöltése
# # # # # #