vadászház
Platánplán gerendaház
Platánplán gerendaház
Platánplán gerendaház
Platánplán boronaszerkezet

Mohazöld gerendaház

a természet közepén
gerendaház


A határ közeli településen, ahol szinte még érintetlen a természet, ahol gyümölcsfák és szőlők töltik meg a kerteket, egy kisgyermekkel együtt született a tradicionális, mégis több szempontból rendkívüli gerendaház. A kert közepén álló mohazöld gerendaház különösen nyáron olvad bele az élettel teli zöld természetbe.

az időtényező


A tervezés során döntő szerepet játszott a gyors, precíz és kiszámítható kivitelezés. Az osztrák hegyekből szeptemberben érkezett a faanyag, a 18 cm vastagságú gerendák, s tulajdonképpen három hónap múlva, decemberben már beköltözésre készen állt a melegséget sugárzó gerendaház. Az alap az Oberndorfer típusú előregyártott elemekből készült, melyeket készen szállítottak ki, így a helyszínen már csak össze kellett őket rakni. 

a belső tér 


Ezeknek a kész pincéknek, kész alapoknak a páratlan előnye az, hogy egy nap alatt felállíthatóak a korábban elkészített alaplemezre, s az extra rövid építési idő mellett nagy rugalmasság is jellemzi őket. Az ifjú család getendaházának hasznos alapterülete 120 m2, belső terük kitűnően napos és energiával, fénnyel teli a megfelelő számú és méretű ablaknak köszönhetően. Az enteriőr exkluzivitást, modernséget és fiatalos lendületet csempészett a kortalan gerendaház helyiségei közé. 


képgaléria

műszaki tartalom letöltése

alaprajz letöltése

Gerendaházak Magazinban megjelenő cikk letöltése
# # # # # #