GYIK

GYIK

Gyakran ismételt kérdések

Az ország mely területén dolgoznak?

 

Sopron és környékén vállalunk építkezéseket (Szombathely, Győr maximum). Ez legfőképpen azért alakult így, mert ezen a környéken van meg a megfelelő kapcsolatrendszerünk az alvállalkozókkal, illetve az szerelőcsapatunk így könnyebben tud egy nap alatt akár több házon is dolgozni.

Bármilyen terepen meg lehet építeni a házamat?

 

Mivel a kész falpaneleket kamion szállítja ki és darus kocsi emeli be a helyükre, ezért fontos, hogy a területet ezekkel az autókkal is könnyen meg lehessen közelíteni. Akadályt jelenthetnek a szűk utcák, keskeny kapubejárók, meredek terepviszonyok, magas fák vagy a telek előtt/telken futó felsővezetékek.

Ezekre is van megoldás, de fontos tudni ezekről a nehezítő körülményekről.

Mennyi idő alatt épül meg a házam?

 

Miután a fogadószint elkészült, utána 2-3 nap a falakat felhúzni és a tetőszerkezetet lécezve fóliázva elkészíteni. Ezután jön a hosszabb rész, kívülről kész állapotra 3-4 hetet szoktunk számolni. Emelt szerkezetkész szinthez újabb 3-4 hétre van szükség. A kulcsrakész állapot eléréséhez 2 hónap elegendő.

Megjegyzés: az időjárás és egyéb nem várt események ezeket a időintervallumokat megnövelhetik. A szerződés módosítás is a határidők kitolásával jár.

Miben más a készház, mint egy téglaház?

 

Alapvető különbség a fal szerkezetében van és az építés gyorsaságában. A készházat gyorsabban lehet felhúzni, kevesebb szeméttel jár, a mi rendszerünk emellett környezetbarát és vegyszer- és allergiamentes anyagokból készül. Árban csak a rétegrendhez választott anyagok adják a különbséget.

Mit lehet tudni a fizetési ütemezésről? Elfogadnak banki hitelt (CSOK, babaváró hitel)?

 

Általában 4 ütemben zajlik a fizetés emelt szerkezetkész állapotig.  Előleg (35%), 2. (25%), 3. (25%) és átadás-átvételkor (15%). Elfogadunk banki hitelt, CSOK-ot és babaváró hitelt is. A kulcsrakész munkákhoz külön fizetési ütemezés tartozik.

Meg lehet nézni már megépült házakat?

 

Igen, itt Sopronban és környékén tudunk mutatni olyan házakat, amik most épülnek, vagy már elkészültek. Ehhez mindig előzetes időpontegyeztetés szükséges.

A faszerkezet miatt könnyebben leég a ház?

 

Nem, ezek a faanyagok minőségi osztrák építési anyagok, komoly minőségellenőrzésen esnek át és megfelelnek az előírt tűzállósági kritériumoknak. Emellett a farost szigetelést úgynevezett bór-sóval kezelik, ami megakadályozza, hogy gyúlékony legyen az anyag.

A faszerkezet és a farost szigetelés miatt könnyebben beköltöznek a kártevők a falba?

 

Nem, a falszerkezetek teljesen résmentesen vannak összeszerelve, utána pedig a szokásos rétegek kerülnek rá, csakúgy, mint egy téglaháznál. A bordavázak közé befújt szigetelés nagyon tömör réteget képez a falban. Ezekbe a zárt rendszerekbe nem tudnak beköltözni a kártevők.

A falra ugyanúgy lehet felrakni konyhabútort, tv-t, kazánt stb., elbírja?

 

Igen, a falszerkezetek ugyanúgy terhelhetőek, mint egy téglaház esetén. A gipszkarton mögött ott a lécváz és a bordaváz, ezek kiosztásáról az ügyfél minden esetben kap rajzot, hogy a jövőben is tudja, hova mivel érdemes felszerelni a dolgokat. Amennyiben előre lehet tudni, hogy hova kerül például a konyhabútor oda léc megerősítést is teszünk.