GYIK

GYIK

Gyakran ismételt kérdések

Az ország mely területén dolgoznak?

 

Sopron és környékén van a legnagyobb helyzeti előnyünk, de országosan teremtjük meg az otthonokat.

Bármilyen terepen meg lehet építeni a házamat?

 

Igen, de fel kell készülni mindenre. Nincs lehetetlen, vagy csak még nem találkoztunk vele.

Mennyi idő alatt épül meg a házam?

 

Falakhoz pár nap elég lehet, de két hónap alatt alkottunk már kulcsrakész házat. Többnyire 4-6 hónap szokott lenni egy teljes folyamat.

Miben más a készház, mint egy téglaház?

 

Alapvető különbség a fal szerkezetében van és az építés gyorsaságában van, de a rövid válaszunk: hazánk klímájában elgendő, rugalmasabb és jobb.

Mit lehet tudni a fizetési ütemezésről? Elfogadnak banki hitelt (CSOK, babaváró hitel)?

 

Általában 5 ütemben zajlik a fizetés kívülrőlkész állapotig, ahogyan eddig a partnerek kérték. Előleg (50%), 2. (25%), 3. (10%) 4. (10%) és átadás-átvételkor (5%). Elfogadunk banki hitelt, CSOK-ot és babaváró hitelt is. A kulcsrakész munkákhoz külön fizetési ütemezés tartozik.

Meg lehet nézni már megépült házakat?

 

Igen, most leginkább Sopronban és környékén tudunk mutatni olyan házakat, amik éppen épülnek, vagy már elkészültek. Ehhez mindig előzetes időpontegyeztetés szükséges.

A faszerkezet miatt könnyebben leég a ház?

 

Nem, ezek az anyagok komoly minőségellenőrzésen esnek át és megfelelnek az előírt tűzállósági kritériumoknak.

A faszerkezet és a farost szigetelés miatt könnyebben beköltöznek a kártevők a falba?

 

Nem, a falszerkezetek teljesen résmentesen vannak összeszerelve, utána pedig a szokásos rétegek kerülnek rá, csakúgy, mint egy téglaháznál. A bordavázak közé befújt szigetelés nagyon tömör réteget képez a falban. Ezekbe a zárt rendszerekbe nem tudnak beköltözni a kártevők. Nem lesz több élőlény Önnél, mint bármely más építőanyag esetében, ha minket választ, de a lehetőségeket tényleg egyedi igényekhez szabjuk.

A falra ugyanúgy lehet felrakni konyhabútort, tv-t, kazánt stb., elbírja?

 

Igen, a falszerkezetek ugyanúgy terhelhetőek, mint egy téglaház esetén. A gipszkarton mögött ott a lécváz és a bordaváz, ezek kiosztásáról az ügyfél minden esetben kap rajzot, hogy a jövőben is tudja, hova mivel érdemes felszerelni a dolgokat. Amennyiben előre lehet tudni, hogy hova kerül például a konyhabútor oda léc megerősítést is teszünk. Jobb és rugalmasabb is lehet az utólagos szerelés.