Elbűvölő rönkház az erdő közepén

Elbűvölő rönkház az erdő közepén

A házról részletesen

 

 • null
  Méret: 196 m2 pincével, emelettel és terasszal együtt
 • null
  Család: 4 fő
 • null
  Helyszín: Sopron
 • null
  Átadás éve: 2009

A fiatal házaspár rönkházban akarta kezdeni közös életét, és ettől az elhatározásától nem is tágított.  Gyerekként egy mesebeli házacskáról álmodoztak, ami az erdő közepén áll, és árasztja magából a nyugalmat. Akkoriban még külön-külön, de eldöntötték, ha felnőnek, ilyen otthonuk lesz.

Gerendaház magazin írása

 

 

A fiatal házaspár rönkházban akarta kezdeni közös életét, és ettől az elhatározásától nem is tágított. Gyerekként egy mesebeli házacskáról álmodoztak, ami az erdő közepén áll, és árasztja magából a nyugalmat. Akkoriban még külön-külön, de eldöntötték, ha felnőnek, ilyen otthonuk lesz.


Nagyon sok mesében faházikó van. Olyanok, mint a rönkházak” – magyarázza nevetve a házigazda. Persze az élet jóval bonyolultabb, mint a mesék. A lelkes fiatal párnak elég sok idejébe telt, míg megtalálták a számukra legmegbízhatóbb szakembert és cégét, a kivitelező soproni Platánplán Bt-t.


Nagyon fontos volt, hogy olyan kivitelezőt válasszunk, aki csakugyan rendelkezik gyakorlattal és tudással. Van tapasztalata abban, amit csinál. hiszen napjainkban rengeteg olyan építési vállalkozóval lehet találkozni, akik máról holnapra megszűnnek, nyom nélkül eltűnnek a piacról.


Mindig meg kell győződnünk arról, valóban a megfelelő szakembereket találtuk-e meg, elővigyázatosnak és megfontoltnak kell lennünk mielőtt bele fogunk az építkezésbe. Nekünk nagy szerencsénk volt, hiszen a Platánplán Bt. vezetőjével gyerekkori ismerősök vagyunk, egy városban nőttünk fel.
Attila tényleg remek munkát végzett Vendéglátóink tanácsait érdemes megfogadnunk, a nagy szakértelemmel és pontossággal megépített rönkházak egyik kiváló példája az övé. Két terasz, erkély, garázs és pince tartozik az épülethez. A kétszintes ház alapterülete 50 négyzetméter, ám ez becsapós, egyáltalán nem egy kicsi, hanem tágas, kényelmes otthon hatását kelti, ahol nagyon jól elfér a négytagú család. Igazi gyermekbarát belsőépítészeti megoldásokkal, ízlésesen kivitelezett rácsos lezárókkal találkozhatunk a belső térben, ezek a kétéves kisfiút is óvatosságra intik és óvják a balesetektől.


A konyha és a nappali egy térben helyezkedik el. Zöld textíliák, könnyű, légies rattan bútorok és a kandalló teszik karakteresebbé a teret.


Csigalépcső vezet az emeletre, ahol a hálószoba, gyerekszoba és a fürdő található. A fürdőszobában a csempézésnél a rönkfal elé egy farostlemez előfalat tettek, ezt csempézték le, így a fát közvetlenül nem éri víz, ez a megoldás védelmet garantál.
A fürdőszobában szerepet kap a fehér szín, ami romantikus külsőt kölcsönöz a helyiségnek. Botond szobája igazi mintája a natúr, könnyen takarítható gyerekszobának. A faburkolaton legelésző bárányok, vidám kiegészítők garantálják a mókás, baba-bájos hangulatot. Természetes, környezetbarát és valóban mesébe illő rönkházat sikerült családi fészekké varázsolnia a házigazdáknak, ehhez csak gratulálni tudunk és még több boldogságot kívánni a falai közé!

Letöltés

Töltse le a  referencia munkánk alaprajzát, vagy a róla készült Gerendaházak Magazin cikket. A Platánplán Készház általános műszaki tartalmának letöltésére is van lehetősége!

GM download
tervrajz
műszaki tartaom letöltés copy