A letisztult készház

A letisztult készház

A házról részletesen

  • null
    Méret: 125 m2 terasszal együtt
  • null
    Család: 4 fő
  • null
    Átadás: 2020

Fiatalos fíling egy ideális otthonban

Timi, Ádám, a kis Janka, plusz két házikedvenc cica közel egy éve vehette nagy örömmel birtokba ezt a modern, minőségi családi házat. A házaspár fiatal koruk ellenére – vagy talán pont ezért – igencsak körültekintően, alapos mérlegelés után döntött, hogyan is építkezzenek.

Az osztrák határ-közeli Mosonszolnok Timi szülőföldje. Ebben a rendezett, tiszta kis községben vásárolt telket a házaspár. Valójában a telek még meg sem volt, amikor már tervezgettek: Timi gerendaházat képzelt el családi fészeknek, Ádám pedig rusztikus rönköket látott volna szívesen. Lapozgatták a Gerendaházak magazint és abban egyetértettek, hogy mindenképpen sok fa lesz jövendő otthonukban és egy tiszta, természetes hangulat.

– A magazinban láttuk meg a Platán Plán munkáit – meséli Ádám. – Telefonon felhívtuk Bogdán Attilát és árajánlatot kértünk. A beszélgetés közben finomodott a célunk, ekkor letettem a rönkházról, mert a nagypaneles, készházas megoldás sokkal ideálisabbnak tűnt, ahogy Attila részletesen elmagyarázta az előnyeit.

– Nagyon meggyőző volt számunkra a technológia, amivel ezek a készházak készülnek – teszi hozzá Timi –, utána is olvastunk sokat, hogy energetikai szempontból mennyire kedvező az épületek hőháztartása.

 – Úgy emlékszem, az ár-érték arány döntött végül a sok erényükön túl – veti közbe Ádám –, ugyanis más kivitelezőkkel is beszéltem, de a Platánplán jobb áron kínálta ugyanazt a technológiát és minőséget. Persze volt, aki alacsonyabb árat adott meg, de ott a minőség is alacsonyabb lett volna. A szimpátia is megvolt Attilával, és összességében ezek a szempontok oda vezettek, hogy mellettük döntöttünk. Amikor beindult a munka, pörgött. A munkásai szimpatikus, fiatalos brigád volt, rugalmasok és igényesek a munkájukra. Nem hagytak szemetet maguk után. Az előre legyártott nagypaneleknél csak az összeszerelés folyt itt, hulladék sem keletkezett.

– Attila szakmai tudása nagyon nagy – folytatja Timi. – Rengeteg tanácsot tudott adni nekünk, hogy „inkább ezt válasszátok, mert a szerkezet miatt ez jobb lenne…” – ez sokat segített.

– A padlófűtéses megoldás jó választás volt – sorolja Ádám –, gázról működik és a házunk jó hőtartása miatt 1 hónapban fogyasztunk annyit, mint a szüleim 2-3 nap alatt a téglaházukban. És itt soha nem hidegek a falak! Nyáron is nagyon jó volt a házban a közérzetünk, végig tudtuk tartani a 23 fokot, pedig csak a nappaliban van klímánk.

– Nagy erénye az épületnek, hogy körbejárja a Nap – mutatja Timi –, direkt kértem, hogy a nappali legyen fényárban télen-nyáron. Kora tavasszal, késő ősszel elég volt a Nap fénye is, hogy felmelegítse a helyiségeket. A levegő minősége is jobb, soha nem száraz, nem kell párásítót használni, mint az előző lakásunkban.

A lakberendezést teljes egészében Timi álmodta meg, Ádám, mint mondja, maximálisan megbízott felesége jó ízlésében. Valóban kellemes, üde és fiatalos lett az összhatás. Timi az amerikai konyhás nappalit szereti a legjobban, Ádám a félreeső hobbiszobáját. Sikerült megvalósítani a közösségi terek és a visszavonulásra alkalmas kis zugok összhangját az otthon kialakításában. A kis Janka pedig az egész házat élvezi és boldogan be is lakja, ahogy a szülei mesélik. De lesz itt elegendő hely a tervbe vett kistestvérnek is.

Letisztult dizájn, minőségi anyagok, praktikus, kényelmes megoldások, derűt, harmóniát sugárzó otthon… kívánni sem lehetne jobbat egy fiatal családnak.

Letöltés

Töltse le a referencia munkánk alaprajzát. A Platánplán Készház általános műszaki tartalmának letöltésére is van lehetősége!

tervrajz
műszaki tartaom letöltés copy
GM download