Nívós, szép és még okos is!

Nívós, szép és még okos is!

Átadás: 2019

Méret: 108 m2 + 26 m2 terasz + 29 m2 kocsibeálló

Helyszín: Répcelak, Vas vármegye

– 2017-ben vásároltuk meg a telket. A házépítést szerettem volna egy generálkivitelező alatt „letudni” ehhez végig néztem minden technológiát a téglaépítéstől kezdve a helyszínen épített könnyűszerkezetig. Végül, ami megtetszett, az a nagypanelos technológia, hogy maga a szerkezet viszonylag rövid idő alatt elkészíthető, mert a gyárban elkészülnek az elemek, így a méretpontosság adott, mert a házelemeket professzionális gépeken gyártják le– sorolja a fő szempontokat László.
A technológia, amivel dolgoznak szintén meggyőzött, nemcsak, hogy nagypaneles, hanem a felhasznált anyagok minősége, hogy természetes cellulózszigetelés van a szerkezetben, kívül pedig farostszigetelés. Ugyanakkor azonos bruttó négyzetméteren nagyobb nettó négyzetmétert tudunk elérni, mert a falvastagságban kevesebb szigetelés kell ugyanahhoz a hőátbocsátási értékhez.
László elmondja, hogy a generálkivitelezés jó döntésnek bizonyult. Tréfásan meséli, hogy ő megrendelőként „viszonylag nehéz eset”, mert műszaki téren mindenre odafigyel, mindent leellenőriz, ezért szinte valamennyi délelőttön megjelent az építkezésen, amellett, hogy a Platánplán ügyvezetője is mindenen rajta tartotta a szemét.
– Attila nagyon figyelemmel kísérte a dolgokat – emeli ki László –, ő egy-egy építkezésen – mint szakember és kivitelező – komoly figyelmet szentel annak, hogy jól menjen minden.

GM download

Letöltés

Töltse le a  referencia munkánkról készült Gerendaházak Magazin cikket.