Egyszerű Gerendaház Alpesi Lucfenyőből

Egyszerű Gerendaház Alpesi Lucfenyőből

A házról részletesen

 

 • null
  Méret: 95 m2 terasszal
 • null
  Család: 4 fő
 • null
  Átadás: 2009
 • null
  Helyszín: Tómalom, Győr-Moson-Sopron megye

A ház tulajdonosának fő kérése volt, hogy egy egyszintes, egyszerű, naturalista környezetet teremtsük a családja számára. Ezen alapelv mentén haladtunk a tervezés során. Így született meg a 68 m -es lakóterületű, egy nappali és két hálószoba beosztású otthon.

A FAANYAG

A gerendaházban az ember közérzete egészen más, mint bármely más épületben, hiszen atmoszférája meleg, színvilágával és kisugárzásával nyugalmat nyújt. Cégünk a ház kivitelezését az Ausztria alpesi régiójából származó lucfenyővel tette meg. „A város zajából mindenképpen szerettem volna „kiszabadulni”, és őszintén elmondhatom, hogy itt teljesen ki tud az ember kapcsolódni, ráadásul a fa teljes nyugalmat áraszt.” összegzi a házigazda.

A BELSŐ TÉR

A nagy belmagasságú nappaliból és a 10 m -es fedett teraszról kényelmesen élvezhető mind a bent melege, mind a természet nyugalma. A kertre és a szemközti erdőre néző csodálatos kilátást a nappaliban lévő nagy üvegfelületnek köszönhetjük.

Gerendaház magazin írása

 

A Szombathelyi Haladás NB I-es futball csapatát az idei szezonban a bronzéremig  vivő másodedző Sopron melletti gerendaháza remek példa arra,  hogyan lehet kisebb alapterületen is egy kellemesen élhető  otthont teremteni.A  helyszín idilli: a Soprontól alig három kilométerre lévő Tómalomként ismert rész, két tavával, a Fürdőtóval, valamint a horgásztóval, s a nem kevésbé vonzó erdőségével. Kell-e ennél alkalmasabb hely egy természetbe illő gerendaház számára?

A profi futballista, aki gyakran megfordult a szomszédos Ausztriában is így gondolta, bár elképzelését hosszas, nem kevesebb, mint három éves tervezgetés, sok-sok gondolkodás, gondos előkészület előzte meg. Ez idő alatt felkeresett megannyi céget, információkat gyűjtött, sokat beszélgetett szakember barátjával, Bogdán Attilával, mi több, ő volt az első, akit terveivel megkeresett. Megfordult a Bécs melletti Blaue Lagune készház parkban is, ahonnan a inspiráló ötletekkel tért vissza Magyarországra. Azt tudta, hogy egyszintes házat szeretne, nem nagyot, alapelvként sokkal inkább az egyszerűség fogalmazódott meg. Így született meg egy nappali, valamint két hálószoba beosztással, 68 négyzetméter lakótérrel, valamint egy 10 négyzetméteres fedett terasszal a barátságos, a nappaliban nagy belmagasságú, 18 centiméter falvastagságú otthon, a kertre és a szemközti erdőre néző nagy üvegfelületével. – A város zajából mindenképpen szerettem volna „kiszabadulni”, és őszintén elmondhatom, hogy itt teljesen ki tud az ember kapcsolódni, ráadásul a fa teljes nyugalmat áraszt – összegzi immáron több éves tapasztalatait a házigazda.

Gerendaházban az ember közérzete egészen más, mint bármely más épületben, hiszen a gerendaház belső atmoszférája meleg színvilágával és kisugárzásával nyugalmat nyújt, stresszoldó, és illatanyaga is rendkívül vonzó. Ami nehezen hihető, pedig így van, az építkezés alig volt észrevehető a házigazda számára, aki akkoriban éppen Székesfehérvárott edzősködött, így csak a hét végeken járt haza. 

2005 januárjában fogtak hozzá az építkezéshez, és a futball szezon végére, a nyáron sikerült beköltözni – köszönhetően annak, hogy a Platánplán Bt. kivitelező csapata rendkívül korrekt módon dolgozott az Ausztria alpesi régiójából származó lucfenyővel. 

Letöltés

Töltse le a  referencia munkánk alaprajzát, vagy a róla készült Gerendaházak Magazin cikket. A Platánplán Készház általános műszaki tartalmának letöltésére is van lehetősége!

GM download
tervrajz
műszaki tartaom letöltés copy