Rusztikus rönkház a farmon

Rusztikus rönkház a farmon

A házról részletesen

 

 • null
  Méret: 293 m2 tetőtérrel, garázzsal és terasszal együtt
 • null
  Család: 4 fő
 • null
  Helyszín: Harka, Győr-Moson-Sopron megye
 • null
  Átadás éve: 2009

A hatalmas farmon épült rönkház házigazdái hihetetlen lelkesedéssel, kitartással és óriási kreativitással teremtették meg nem mindennapi lakóhelyüket a gyönyörű birtokon. Halastó, nádas, hársfák veszik körül a különleges birodalmat, mely egyben a béke szigete is.

A FAANYAG

A közel 400 m2 alapterületű ház tervezésénél fontos szempont volt, hogy a garázsokkal, tárolókkal bővített épületrészek anyagai jól kombinálhatóak legyenek. Így esett a választás az északi fenyőből készült rönkanyagra, mely híresen jó hőszigetelő és bármilyen építési technológiával könnyedén kombinálható. A hatalmas rönkház

kivitelezésénél figyeltünk arra, hogy a környezetébe, a romantikus vadregényes tájba gyönyörűen belepasszoljon, s így a végeredmény egy rusztikus otthon lett.

RÖNKHÁZ

Az erőt és eleganciát sugárzó, masszív építmények a minőségnek, az attraktív megjelenésnek és az eleganciának a védjegyei. A gyönyörű birtoknak így valóban ékessége lett ez a hatalmas, impozáns épületkomplexum, amely részleteiben kellemes, lakályos és a lakóit a fa természetes miliőjével öleli körül. Az enteriőr a tulajdonosok egyéniségét tükrözi, szembemenve a skandináv lakberendezési trenddel, ők egy nagypolgári, diszkréten fényűző otthont teremtettek meg. Így lett a nappali egyben télikert, mely fölött lévő galériából páratlan kilátás nyílik a birtokra.

Gerendaház magazin írása

 

Gerendaház a farmon 

Ahány ember annyi rönkház, pontosabban, ahány házigazda, ahány egyéniség – annyi rönkház. Mindezt mi sem bizonyíthatja jobban, ennél a hatalmas,  farmon  épült  csodálatos  otthonnál. A házigazdák  hihetetlen lelkesedéssel, kitartással és óriási kreativitással teremtették meg nem mindennapi lakóhelyüket, a gyönyörű birtokon. Halastó, nádas, hársfák veszik körül ezt a különleges birodalmat, amely egyben a béke szigete is. 

Vendéglátóink korábban egy teljesen hagyományos családi házban éltek. Lassanként kezdték el gyűjtögetni ezen a helyen a keskeny telkeket, s hamarosan  kitartásuk, nem lankadó szorgalmuk és szenvedélyük meghozta eredményét, a  vékony parcellák hamarosan nagy birtokká ,nőtték ki magukat. Már csak egy dolog volt hátra, otthont teremteni a természet közvetlen közelében. Környezetbarát életmódjukhoz a rönkház állt a legközelebb. Az északi fenyő híresen jó hőszigetelő, a fa alapanyag bármely építési technológiával kombinálható. Ráadásul a garázsokkal, tárolókkal bővített, összességében közel négyszáz négyzetméter alapterületű épületsor rendkívül jól illeszkedik ebbe a vadromantikus környezetbe. A háziasszony régóta dédelgetett álma vált ezzel valóra, aki rusztikus otthont valósított meg ebben a natúr környezetben.  Hosszas keresgélés után megtalálták az igazi kivitelezőt: a Platánplán Bt-t, amely a prémiumkategóriás finn típusú rönkházak építésében már nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik. 

Az erőt és eleganciát sugárzó, masszív építmények a minőségnek, az attraktív megjelenésnek és az eleganciának a védjegyei. A gyönyörű birtoknak így valóban ékessége lett a hatalmas, impozáns épületkomplexum, amely részleteiben kellemes, lakályos és az itt élőket a fa természetes miliőjével öleli körül. A cég elsősorban a faszerkezetek kivitelezésében vette ki a részét,  a többi feladattal a tulajdonosok birkóztak meg.

A ház belsőtere egy nagypolgári, diszkréten, fényűző otthon benyomását kelti. Az olasz stílbútorok, kandalló, finom textíliák, festmények, kreatív lakberendezési megoldások mind a háziasszony elegáns és kreatív nőiességét dicsérik. Miért kellene minden gerendaház „enteriőrt” skandináv lakberendezési trendbe kényszeríteni?! A saját ízlésvilágnak megfelelően a nappali egyben télikert is, amely háttérképként szolgál. A birtok másik ékessége, a fürdő és a horgásztó. A víz kékje és a növények zöldje a természet páratlan harmóniáját teremtik meg, közvetlenül a lakótérben. A nappali fölött lévő galériából pedig páratlan kilátás nyílik a birtokra. A ház többi helyisége praktikus, funkciójának tökéletesen, megfelelő. Természetbarát tulajdonosokról árulkodik, olyan emberekről, akik fontosnak tartják az egészséget, környezetvédelmet. A birtok víz és energiaellátása, a fatüzelésű kazán, fúrt kút és hamarosan üzembe helyezett napkollektor is takarékos környezetkímélő gazdálkodást, életfelfogást igazolja, ami példaértékű. 

A birtok ékessége a különleges, földbe döngölt, patinás, boltíves pince. Falait a  monarchia idejéből való címeres téglával rakták ki, mívesen faragott ajtaja kétszáz éves remekmű.

A halstó partjánál bájos kis kerekeskút kucorog, mellette egy gólya álldogál rendíthetetlenül, békára leselkedve. Vendéglátónk zavartalanul gyönyörködhet bennük, míg a víz fölött lévő stégen horgászik, saját pontyaira.

Szenvedélyes  horgász.  Hónapok  kérdése  és  a  háziasszony  elindítja  saját  kis  biogazdaságát. Hamarosan bárányok, lovak, kacsák népesítik be a területet és megszületik egy igazi farm.

Letöltés

Töltse le a  referencia munkánk alaprajzát, vagy a róla készült Gerendaházak Magazin cikket. A Platánplán Készház általános műszaki tartalmának letöltésére is van lehetősége!

GM download
tervrajz
műszaki tartaom letöltés copy