Jövőbe mutató készház

Jövőbe mutató készház

A házról részletesen

 

 • null
  Méret: 174 m2 garázzsal együtt
 • null
  Család: 4 fő
 • null
  Helyszín: Vas megye
 • null
  Átadás éve: 2021

Gerendaház magazin írása

Egy Vas megyei, csendes, dimbes-dombos, erdős kis faluban járunk, az osztrák határ közelében. Ideális hely „fészekrakásra”, különösen, ha valaki, mint az épülő ház tulajdonosai, igénylik a nyugalmas, szép környezetet és a természetes anyagokból épült otthont.

A ház tulajdonosa tudatosan készülve, átgondoltan vágott bele az építkezésbe. Egy kiváló építész, Lieb Roland Ferenc tervező munkája volt az első lépés a  sikerhez: egy modern, garázzsal, nagy terasszal ellátott otthon. Mivel a gyors építkezés kritérium volt, a tervező ajánlotta a könnyűszerkezetes technológiát, amely kiemelten energiatakarékos otthonok építésére is alkalmas.

A tulajdonosnak fontos volt, hogy professzionális, megbízható generálkivitelezőt találjon, aki megépíti a házat és átvállalja a szervezés nehézségeit is. A tervező tudott ilyen céget ajánlani: a Platánplán Mérnöki Irodát. A kívánt rövid idő alatt megszületett a kiemelten energiatakarékos épület. Elektromos  energiából táplálkozó padlófűtés, hővisszanyerő szellőztető rendszer és napelem rendszer biztosítja a korszerű, környezetbarát és energiatakarékos működtetést. Kizárólag természetes anyagokat építettek be, farost- és cellulóz szigetelést. Az épület falai páradiffúzív megoldással készültek, a „lélegző falak” természetes klímát biztosítanak a háznak. Az építkezéshez szükséges elemeket CNC technológiával rendelkező üzemben gyártották le. A nagypaneles technológia a minőséget, a gyorsaságot és a kiszámíthatóságot is garantálja. 

Letöltés

Töltse le a  referencia munkánk alaprajzát, vagy a róla készült Gerendaházak Magazin cikket. A Platánplán Készház általános műszaki tartalmának letöltésére is van lehetősége!

GM download
tervrajz
műszaki tartaom letöltés copy