Tóparti készház életre tervezve

Tóparti készház életre tervezve

GM download
tervrajz

Letöltés

Töltse le a  referencia munkánk alaprajzát, vagy a róla készült Gerendaházak Magazin cikket.

Az első faelemek beszerelésétől 3 hónap telt el a család beköltözéséig. A készházak nagy előnye, hogy minőségi munkát viszonylag rövid idő alatt lehet kivitelezni.

AZ ÉPÍTKEZÉS

A telek alapozása beton kútalapozás, amelyre monolit vasbetonlemez került. A szükséges fa-, födém- és tetőelemek CNC technológiával kerültek legyártásra. Az alapozást a falak beemelése követte, ami után a tető cserepezéséig egy hét sem telt el. A környezettudatos kivitelezés érdekében a falakon a hőszigetelést farost táblákkal, a födémben pedig cellulóz szigeteléssel lett megoldva.

AZ OTTHON MELEGE

A hőszigetelés minőségének köszönhetően a külső és belső hőmérséklet között állandóan tíz fokos a különbség. A fűtés gázzal történik, a kandalló elsősorban melegséget sugárzó hangulata miatt került beépítésre, azonban a tulajdonosok azt is bármikor használatba tudják venni.

A házról részletesen

új ház generál kivitelezése

 • null
  Méret:105 m2 + 12 m2 terasz
 • null
  Család: 5 fő
 • null
  Helyszín: Nagylózs, Győr-Moson-Sopron vármegye
 • null
  Átadás éve: 2016

Gerendaház magazin írása

 

 A   tervezést és az építkezést megelőzően alapos talajvizsgálati jelentés készült az építési területről. Az telek speciális adottságai miatt az alapozás 18 db beton kútalap alkotja, melyre egy monolit vasbetonlemez került. Az építkezéshez szükséges elemeket CNC technológiával rendelkező üzemben gyártattuk le. Először pár külső falpanel került a helyére, hogy aztán ahhoz igazodva tudjuk szerelni a belső falpaneleket. Másnap már a födémszerkezet is a helyére került a födémdeszkázattal együtt. Alig pár nap leforgása alatt felhúzták a tetőszerkezetet, felkerült a fólia a lécezéssel, beépítették a nyílás-zárókat és gondoskodtak a megfelelő szigetelésről is. A nagypanelos, könnyűszerkezetes házat a lakói a minőség, a gyorsaság, elérhető árak és  könnyű fenntarthatóság miatt választották. A jól szigetelt falakra felkerült a vakolat. – A belső nyílászárók és a padlóburkolatok után kandalló  beépítése is sorra kerül.  A modern, beépített bútorok, konyhai gépészet is a helyére kerül.  Kint a szakemberek trendi kőburkolattal ékesítették a ház falát, lerakták a terasz és a járdák kültéri köveit is. Szinte már kész, csak a festés, a kert és egy két apróság várat magára a kültérben. 

Magazinunkban lépésről lépésre figyelemmel kísérhettük egy igényes, tóparti készház megszületését. Azóta a boldog család, Éva, Tibor és három gyermekük, Fanni, Lili és Zoé már birtokba is vette gyönyörű otthonát! Izgalmas volt képeken látni, ahogy a puszta földből „kinő” és alig pár nap alatt már tető alá is kerül a ház, de most legalább annyira érdekel bennünket, hogy vajon a család szemszögéből mit is jelentett az építkezés? Nagyon tégla- és hagyományos építkezés ellenes vagyok – lep meg első mondatával az édesanya, Éva –, mivel a két nagyobbik gyerek kruppos. 

A könnyűszerkezetes házakban viszont semmi penész nem képződik, sokkal szárazabb, tisztább a levegő, ezért száz százalékig készházpártiak vagyunk! (Előzőleg is készházban laktunk.) Másrészt,mivel albérletben vártuk, hogy elkészüljön, nekünk fontos szempont volt a gyors felépülés is! Az is jó a készházban, hogy például nem kell hiltivel fúrni a falat, ha fel akarunk rá rakni valamit.

A falelemek szerelésétől a család első itt töltött éjszakájáig mindössze 3 hónap telt el: minőség – gyorsan A Platánplánról, Bogdán Attiláékról ismerősöktől hallottuk, hogy jó szakemberek. Most már, tapasztalatból, mi is csak ajánlani  tudjuk másoknak. Kulcsra készen, precízen és időre történt minden az építkezés során. Ahogy Attila levezényelte az építést és a szakmunkákat, ahogy teljes mértékben odatette magát (például a burkolatok kiválasztásánál is eljött velünk), számunkra pozitív megtapasztalás volt az építkezés. Itt valamennyi szakember kifogástalan munkát végzett, nem is tudnék senkiről rosszat mondani! 

„Hol van a klíma?” Ezt kérdezi mindenki, aki hozzánk jön. Sehol! – válaszoljuk. Csak annyira jó a szigetelés, hogy a külső és belső hőmérséklet között állandóan 10 fok a különbség! A jó szigetelés nyilván nemcsak a forróságban, hanem télen is érezhető lesz. Gázzal fűtünk majd. A kandallót is fogjuk használni, de azért is építtettük, mert olyan hangulatos! Hangszigetelés terén is első osztályú a ház! Igazából mindennel elégedettek vagyunk, nagyon jó benne lakni, a gyerekek élvezik, hogy mindenkinek megvan a saját kis kuckója, szeretjük a nappali-konyha együttesét. Minden úgy és olyan lett, ahogy azt tervezgettük. Tényleg az álmaink otthona épült fel. 

A háztervet szintén a cég mérnöki csapata készítette.

– Annyira pontos volt a terv, hogy az összes bútorunkat még az építkezés alatt meg tudtuk vásárolni, és minden passzolt is. Természetesen az építkezés valamennyi mozzanatánál itt voltunk mi is. Olyan boldog voltam, amikor felkerült a tető! – meséli Éva. A ház egy kívánatos, szép otthon, ráadásul most készült el az udvari medence, és a cég az utolsó simításokat végzi a garázs-műhely épületén is. Életre tervezve, tetszetős külsővel, egészséges, természetes anyagokból, maradandó minőségben – ajándék egy ilyen szép, nagy családnak!  

Így látta a kivitelező,a Platánplán mérnöki iroda vezetője Bogdán Attila:

Fontos számomra a megrendelővel való szoros együttműködés, hogy az igényeiknek a lehető legjobban megfelelő otthont tudjuk megtervezni és felépíteni. A nagy téli hidegek elmúltával február 28-án kezdtük meg a falelemek szerelését, és május 31-én az első éjszakát az új lakhelyükön töltötte Éva és Tibor a lányaikkal. A kivitelezés a bebútorozással együtt nem vett igénybe három hónapot.

A technológia sajátossága a gyorsaság, amit a nagy precizitással legyártott fal-, födém-, és tetőelemek tesznek lehetővé. A kivitelezés magas színvonalát gyártópartnerünk csúcsminőségű CNC technológiája és az építésben részt vevő partnerek évtizedes tapasztalata együttesen biztosítja.