A szakember válaszol – I. Szigetelés

A szakember válaszol – I. Szigetelés

Felföldi Imrével a Thermofloc egyik magyarországi képviselőjével beszélgettünk, és a Thermofloc cellulóz szigetelésről kérdeztük őt:

Platánplán: Szia Imre! Mi is tulajdonképpen az a cellulóz? Mióta és mire használják?

Felföldi Imre: A cellulóz az papír. Számos felhasználási területe van, A Thermofloc hő és hangszigetelő anyag alapja leválogatott tiszta napilap újra hasznosításával készül, élelmiszeripari sók elnyeletésével.

Platánplán: Miben más ez a szokásos szigetelésekhez képest és miért jobb ezt használni? 

Felföldi Imre: A „szokásos szigetelések” jellemzően tekercses – táblásított kiszerelésben kerülnek piacra, melyet a kivitelezők az építési helyszínen vágnak méretre (jó esetben) pontosan némi vágási hulladék előállításával.

Platánplán: Miben más ez más cellulóz szigetelésektől vagy a farost szigeteléstől?

Felföldi Imre: A Thermofloc szigetelés ömlesztett kiszerelésben, gépi befúvással kerül beépítésre, hulladékmentesen, résmentesen, roskadás biztosan.

Platánplán: Milyen, már kidolgozott, rendszerekben kapható?

Felföldi Imre: Számos gyártó kínál cellulóz szigetelést, eltérőek a gyártási technológiák, a használt adalékanyagok, a csomagolás stb. A thermofloc garantáltan állandó minőséget kínál, és nem csak a prémium minőség, hanem a beépítő szakemberek tudása biztosítja a kiváló eredményt. Technikai katalógusunk közel 100 rétegrendet kínál a szigetelő rendszer alkalmazhatóságához, de legfőképp a tervezés segítésére Hotline elérhetőségünk tud segítséget adni.

Platánplán: Milyen az időtállósága, tűz- és vízállósága? Beleköltöznek-e a kártevők? 

Felföldi Imre: Tűz védelmi besorolása B-s2d0. A várható élettartalma több mint 50 év. Jellemzően köbméterenként 8-28 liter vizet képes kezelni a hozzáadott só miatt, úgy, hogy nem veszít a szigetelőképességéből.

A kis rágcsálók elkerülik, a farontó bogarak mumifikálódnak.

Platánplán: Hol használjuk? Hogyan kell előkészülni a beszereléséhez? Milyen falazatokhoz alkalmazható?

Felföldi Imre: Minden épületszerkezetben használható, megfelelő épületszerkezet kialakítása estén. A technikai katalógusunk, mely honlapunkon elérhető közel 100 szerkezeti kialakítás található, tervezői támogatásunk segíti az optimális rétegterv megalkotását.

Platánplán: Bárki dolgozhat vele, vagy kell hozzá speciális tanfolyamot végezni?

Felföldi Imre: A Thermofloc szigetelőanyagot képzett partnereink számára kínáljuk, de vízszintes födém szigetelésére házilagosan teríthető kiszerelésben is elérhető.

Platánplán: Hol lehet beszerezni ezt az anyagot?

Felföldi Imre:  Thermofloc szigetelőanyag Bicskei raktárunkban egyeztetett időpontban átvehető, Partnereink rendelése esetén kamiontételben telephelyükre ingyenes kiszállítással is rendelhető. 

Platánplán: Köszönjük szépen Imre a részletes válaszokat!

Ossza meg a hírt!