Gerendaház, Rönkház, Rétegragasztott fapanelek, vagy SIP? Segítünk!

Gerendaház, Rönkház, Rétegragasztott fapanelek, vagy SIP? Segítünk!

Röviden ismertetnénk Önnel, hogy melyik technológia és megoldás mit jelent az építkezés, és főként a falszerkezetek tekintetében.

Gerendaház

Boronafalas építési technológiával, fa gerendákból épített épület. A hőtechnikai előírások betartása miatt, csak a tömör gerenda nem teljesíti a követelményeket, ezért a gerendafalat hőszigetelő réteg követi, számításoknak megfelelő vastagságban, majd belső oldalon igény szerint ismét gerenda profil, vagy valamilyen építőlemez (gipszkarton, gipszrost, vályoglap vagy MGO,) borítás kerül.

Rönkház

Boronafalas építési technológiával, szabályos vagy szabálytalan kör keresztmetszetűre megmunkált tömör faanyagból épített épület. Lakóház esetében csak az extrém vastag, 50 cm feletti átmérő tudja önmagában az energetikai követelményeket teljesíteni, ami kézzel faragott rönkökkel megvalósítható, vagy vékonyabb rönkök esetén a duplafalas szerkezet a megoldás a falak közötti hőszigeteléssel, erre általában természetes anyagokat használnak: cellulózt, farostot de elterjedt a birka gyapjú használata is.

Rétegragasztott fapanelek

A rétegragasztott fapanel – RRP (CLT, KLH, BSP, BBS, X-LAM) egy több rétegből speciálisan felépített tömör fa szerkezeti elem teherhordó célokra. Nagy méretekben lehet gyártani, ezért kitűnően alkalmas térképző építő elemek, mint például fal, födém, tető kialakítására. A rétegragasztott fapanel több réteg fűrészáruból, pontosabban legalább három, egymásra merőleges száliránnyal elhelyezett, egymáshoz ragasztott fenyő deszkarétegekből áll. Ennek a különleges ragasztási módnak köszönhetően a dagadás, zsugorodás, valamint a vetemedés mértéke elhanyagolható. A rétegek egymásra merőleges száliránya garantálja a termék hossz- és keresztirányú formatartósságát.

SIP Panel

SIP-panel nem más, mint két OSB lap közé egy speciális anyaggal beragasztott EPS szigetelő lemez alkotta építőanyag.

Ossza meg a hírt!