A REHOUSE második közgyűlésén vettünk részt

A REHOUSE második közgyűlésén vettünk részt

Ahogy már korábban beszámoltunk, a Platánplán Mérnöki Iroda részt vesz egy izgalmas nemzetközi projektben, aminek második közgyűléséről egy rövid beszámolót szeretnénk közzé tenni:

A francia Alternatív Energiák és Atomenergia Bizottság (CEA) adott otthont a REHOUSE konzorciumnak az Institut National de l’Énergie Solaire (INES) központjában, a franciaországi Le Bourget-du-Lacban május 10-11-én. A második közgyűlésen nyolc országból 25 projektpartner vett részt, akik megosztották a projekt előrehaladását, frissítéseit és a következő hónapokra vonatkozó terveket. Az eseményen rendkívül eredményes workshopok zajlottak, valamint a Techniwood előregyártott panelgyártó partner létesítményeibe tett látogatás, ahol a PanoBlocot gyártják, a PanoRen felújítási csomagban használt terméket.

A találkozó fő célja a projekt első hónapjaiban (M1-M8) elért előrehaladás és a következő időszak tervezésének áttekintése volt. A találkozón helyet kapott a projekt első két workshopja is. Az elsőt a Steinbeis Europa Zentrum vezette, és az volt a célja, hogy ösztönözze a beszélgetést a projekt potenciális kihasználható eredményeiről (T5.5). A Nobatek megtartotta a második workshopot, amely a REHOUSE projekten belül kidolgozandó és bevezetendő monitoring tervekre (T3.4) összpontosított.

Az Európai Bizottság Horizont Európa Kutatási és Innovációs Programja által társfinanszírozott REHOUSE projekt célja a felújítási folyamatok hatókörének és termelékenységének bővítése, a lakók és a felhasználók kényelmének és elégedettségének javítása, valamint integrált megoldások alkalmazása a megújuló energia gyakoribb decentralizált generálásához. A partnerek most fejezik be a bemutató helyszín értékelési terveit, és elemzik a társadalmi körülményeket a jövőbeni eseményekhez. Ezek a hatásértékelések segítenek annak biztosításában, hogy a helyi környezetre jellemző társadalmi innovációs kezdeményezéseket használják fel a REHOUSE megvalósítására. A projekt utólagos felszerelési megoldásait négy demonstrációs helyszínen alkalmazzák Görögországban, Olaszországban, Franciaországban és Magyarországon. A következő négy év során a kezdeményezés 8 élvonalbeli, átfogó megoldást kínál a hatékony, megfizethető és fenntartható utólagos felújítási eljárásokhoz. Ez alapos tervezést, kísérleti beállítást és megoldások érvényesítési bemutatóit foglal magában. Ha az átalakítási stratégiákat eredményesnek találják, elérhetővé teszik a piacon, széles körben átültetik a gyakorlatba, és végül elősegítik a jelenlegi európai felújítási ráta felgyorsítását.

Ossza meg a hírt!