Nyílt napot tartottunk a Nemzetközi Zöld Építés Hete keretein belül

Nyílt napot tartottunk a Nemzetközi Zöld Építés Hete keretein belül

Sikeresnek mondhatjuk a peresztegi Nyílt Napunkat, amelyet a Nemzetközi Zöld Építés Hete keretein belül tartottunk. Örülünk, hogy több család is ellátogatott hozzánk és szemügyre vette az ott épülő készházunkat kívülről-belülről. Úgy érezzük sok érdekes és hasznos információt tudtunk átadni!

 

A Nemzetközi Zöld Építés Hetéről röviden:

Az emberiség és a természet közötti egészséges egyensúly kialakításához globális átalakulásra van szükség minden iparágban. Kiemelten fontos ez az építőiparban és az ingatlan szektorban, hiszen az épületek kibocsátásai teszik ki a globális szén-dioxid lábnyom 37%-át. Az építési ágazat karbonsemlegessé tétele és a fenntarthatósági célok eléréséhez sürgősen konkrét és hatékony lépésekre van szükség.

Ezért vált az idei Nemzetközi Zöld Építés Hete szlogenje „Építsd a jelent, alakítsd a jövőt!” A megfelelő építőelemeknek most kell beavatkozniuk ahhoz, hogy egy működőképes és fenntartható jövőt építsünk. Csak így tudjuk elkerülni rendszereink összeomlását és a klímaváltozás által okozott társadalmi és gazdasági problémákat.

A World Green Building Council (WorldGBC) által indított, kontinenseket átölelő programsorozat innovatív gyakorlati példákkal, szakmai beszélgetésekkel és műhelymunkákkal várja a szakmai érdeklődőket. Ezek a programok lehetőséget teremtenek az újító gondolkodás és a kreativitás fejlesztésére is!

Ossza meg a hírt!